Forsiden til Norsk Schapendoesklubb
    Rasespesialen 2019
    Utstilling
    Agility
    Gjeting
    Bruks
    Rallylydighet
    Lydighet
    Røde Kors besøkshund
    Gåturer og treff
    Medlemsmøter
    Mestvinnende schapendoes  Kontakt oss
    Bli medlem
    Kontakt oss

 
 Du er her:  Forsiden : Aktiviteter : Gjeting

Gjeting med Schapendoes


 

 Klubben inviterer til Gjeterkurs 14/15 september 2019 i Sjøbo - Skåne.

Pris er kr 950.00
Instruktør er Madeleine Benterfalk (godkjent instruktør men kan ikke ta anleggstester) se forøvrig hennes egen presentasjon lenger ned. På dette kurset er det kun 8 plasser så her gjelder først til mølla. påmeldingsfrist 15.august. Klubbens medlemmer har fortrinnsrett. 
Påmelding til post@schapendoes.no. For nærmere informasjon kontakt Helle Frost Jensen 
Muligheter for overnatting:
www.orebacken.se (camping) eller husargården. se (bed&breakfast)

  
Schapendoes er en kroppsgjeter og trives i møte med sau. En kroppsgjeter eller linjegjeter bruker kroppen og bevegelse i gjetingen, mens gjeterhunder som Border Collie og Kelpie bruker «eye» (hunden sniker seg mot og har et intenst blikk på sauen). Schapendoesen oppleves derfor for en «mykere» gjeter og at den er noe mere «surret». Dette da det ser ut til at hunden ikke har fokus på sauen hele tiden, men det har den absolutt.
 
Det å få bruke sine instinkter er positivt og mange schapendoeser har også blitt tryggere av å ha litt gjetererfaring. Dette betyr ikke at den i ettertid vil få sterkere gjeterinstinkter, men mange heller har erfart at hunden blir mer trygg og rolig.   
 
Klubben har arrangert gjeterkurs i samarbeid med «Fjellgjeting» ved Ørjan Halvorsen. Han har god erfaring med gjeting og Schapendoes. Ørjans mål er å gi et tilbud til alle som ønsker å gjete, og gi et kurs som er tilpasset forventningen til hver rase og individ.
 

 Her er et eksempel på hvordan Schapendoes kan gjete, hvor  hunden står avventende og unngår provokasjon ved å se en annen vei enn sauen, inntil sauen går i rett retning.
 
 
 Gå til forsiden
Norsk Schapendoesklubb,   - kontakt oss
© 2019  Din Dataløsning EPS | Firmawebben | Rasehund   -  logg inn   -  Webmail